De fleste af os, vil helst undgå “stormvejr” i vores liv. Altså kriser, udfordringer, problemer, ubehag, konflikter osv. Men dette “stormvejr” gør os stærkere. Vi lærer af det. Vi udvikler os. Vi bliver klogere. Vi kan ikke komme udenom livets perioder med “stormvejr”, men vi kan øve os i at navigere i det, og blive… Læs mere »

Historien om hjorten Mange i studiet spørger til et billede, jeg har hængende med en hjort fuld af blomster. Et billede som jeg købte i Ikea, da vi byggede Yoga Atelieret i 2021. Historien er den af mine spirituele oplevelser, der betyder allermest for mig, og vær forberedt; den er lidt lang. Jeg skal prøve… Læs mere »

Du skal ikke lave yoga for at blive en bedre udgave af dig selv! Du er nemlig fuldstændig som du skal være🙏🏼. Du skal lave yoga for at blive klogere på dig selv. Lære din krop at kende. Lære dine stress reaktioner at kende. Ikke alting skal handle om at noget skal fixes eller ændres…. Læs mere »

Forleden morgen stod jeg op, og fulgte min morgenrutine, som jeg altid gør. Min hjerne kørte dog på højtryk som en popcornmaskine, og jeg havde en følelse af, at gå ved siden af mig selv. Da jeg som vanligt går morgenturen, med min hund, ude i skoven, slår det mig pludselig… “Låste jeg overhovedet døren… Læs mere »

Jeg har pippet lidt om det, og nu er det en realitet. Den 1.9. skifter mit studie og min hjemmeside navn. Min virksomhed skifter navn. Processen har været on-going siden vi flyttede og byggede mit nye studie i foråret 2021. Vi har overtaget et hus, hvor kunsteren Asger Faber har boet, og den del af… Læs mere »

✨ MYTE – “Yoga handler kun om smidighed og om at strække” 🥰 SANDHED – Yoga handler om din vejrtrækning. Om at finde kontakt til den, og mærke hvad der sker, når du er i kontakt med den. Når du er i kontakt med din vejrtrækning, er du i kontakt med din krop, og den… Læs mere »

Vi har dem alle. I større eller mindre grad. De begrænsende overbevisninger. Overbevisningerne, der dikterer at vi enten er “sådan én der…” eller “sådan én der IKKE…” Mange af disse overbevisninger har vi fået printet ind i vores mindset da vi var børn eller bare yngre, og de kan være virkelig svære at omskrive. I… Læs mere »

Jeg er ikke i tvivl, hvad jeg ville sige til mit. “Mød det med blødhed”. Jeg siger det ofte i min undervisning, og jeg siger det ofte til mig selv, og det er absolut én af de ting jeg har taget med mig fra yogamåtten, ud i min hverdag. Vi mennesker (eller mange mennesker) har… Læs mere »

Har du en forestilling om hvordan din yoga praksis skal se ud? At den skal være på en bestemt måde, for at være rigtig eller perfekt? At du måske skal kunne noget bestemt for at kunne kalde det yoga🤔 Helt kærligt vil jeg sige : “glem det!” Hvis du har en særlig forestilling om, hvordan… Læs mere »

Vi kender alle til, at blive pressede og i perioder lettere stressede, og det er der egentlig ikke noget forkert eller galt i. Problemet opstå, hvis det er vedvarende og tiltagende, og derfor er jeg fortaler for at du forebygger, og bliver rigtig god til at lytte til din krop. Når vi (kroppen) er i… Læs mere »

Et spørgsmål, der ofte dukker op er “hvad skal jeg bruge”, og jeg kan bestemt godt forstå, at man kan komme i tvivl, så det vil jeg her prøve at liste op for dig. Der findes meget forskelligt udstyr, i mange varianter på markedet, og det er selvfølgelig individuelt, hvad man synes man har brug… Læs mere »

Hvisker eller skriger din krop til dig… og lytter du? Vores krop skal nok fortælle os når der er noget på spil. Vi skal bare blive gode til at lytte til den. Vores krop registrerer alting før vores hoved gør, og nogle gange registrerer den ting uden at vores hoved overhovedet opfanger det. Derfor sender… Læs mere »

Der er mange selvkærlige grunde til at lave yoga og meditere jævnligt, hvis ikke dagligt. Jeg kan fx nævne: det beroliger dit nervesystem det styrker din vejrtrækning, dit immunsystem og din fordøjelse det smidiggør dit bindevæv og dine muskler det styrker dine muskler, dine led og sener det hjælper dig til at give slip på… Læs mere »

“Trataka” Betyder noget i retning af, “at kigge”, eller “stirre blidt”. Trataka er en meditations teknik, der kan hjælpe dig til at øge din evne til koncentration og fokus. Den er samtidig virkelig effektiv til at lade dig glide roligt, dybere ind i en meditativ tilstand. Det eneste du skal bruge et en behagelig siddeplads… Læs mere »

Når du bliver presset, så ændrer din vejrtrækning sig. Når du bliver vred, så ændrer din vejrtræknings sig. Når du bliver glad, ked af det osv, så ændrer din vejrtrækning sig. Når du har spændinger i kroppen eller tankemylder, så ændrer din vejrtrækning sig. Du opdager det måske ikke altid. Måske fordi du ikke har… Læs mere »

Hvad er dit HVORFOR? ✨ For mig handler yoga og meditation ikke om hvordan jeg gør det eller hvor længe jeg gør det. Det handler om HVORFOR jeg gør det, og at jeg husker mig selv på det hvorfor, så jeg gør det kontinuerligt. Jeg har altid været enormt meget oppe i mit hoved, og… Læs mere »

Denne dosha er knyttet til elementerne luft og æter. Her tænkes æter som space og rum, hvilket gør vata til en meget let og svævende dosha, som ret let kommer i ubalance. Du kan fx se skyer for dig eller en tynd pose, der svæver rundt på må og få. Vata-typen er som regel karakteriseret… Læs mere »

Denne dosha er knyttet til elementerne ild og vand, og er princippet om transformation og varme. Du kan fx se et kraftfuldt, varmende bål for dig. Du kan oftest kende en pitta-type på at de er slank til medium af kropsbygning. De har blødt hår, lys hud og en naturlig varme i kroppen. Deres forbrændingsevne… Læs mere »

Denne dosha er knyttet til elementerne vand og jord, og er den dosha, der har mest fodfæste. Den er lidt svære at vælte omkuld. Måske kan du se for dig, et stort solidt træ godt groundet i jorden. Bum.   Kapha typer har oftest en tætbygget, stærk krop med lidt tendens til at blive runde…. Læs mere »

Ayurveda og stress Stress er ikke bare stress. Vi kan ikke skære alle over en kam, og bare anbefale alle at meditere 20 min om dagen. Jeg går fuldstændig ind for at du mediterer hver dag, men hvis du er hårdt ramt af stress er det vigtigt at kigge på, hvilken type du og din… Læs mere »